RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Марина Порошенко назвала медицину одним з пріоритетів "Європейської Солідарності" в Київраді

Відсутність ПЛР-тестів для лікарів, недобудований серцево-судинний центр і недоставлення обладнання в лабораторії через кошти, які "зависли" на рахунках комунальних підприємств - є одними з головних проблем в діяльності Київської лікарні швидкої допомоги. Тому, медицина буде одним із пріоритетів "Європейської Солідарності" в новій Київраді.

Про це заявила лідер списку "Європейської Солідарності" на виборах до Київради Марина Порошенко під час візиту до медичного закладу, передають "Українські новини".

Так, біохімічна лабораторія, яка неодноразово отримувала нагороди міжнародних експертів, змушена працювати на старому обладнанні. Обіцяні сучасні апарати за три роки так і не надали. Аналогічна ситуація з центром серцево-судинної патології. Замість ремонту - обшарпані стіни, старі речі, труби і пил.

"Ми бачимо, що дуже далеко до того, щоб почати приймати пацієнтів. Гроші киян, які були перераховані на будівництво центру, вони "зависли" на комунальних підприємствах, які повинні були побудувати центр, і знаходяться там вже кілька років. І ці кілька років не можна рахувати у вимірі часу - їх треба рахувати через людські життя", - заявила Марина Порошенко.

За її словами, серцево-судинні захворювання - чи не найголовніша причина смертності серед українців, тому такі пацієнти потребують якнайшвидшої допомоги.

Марина Порошенко, як лікар за освітою, розуміє, як важко відмовляти пацієнтам, коли, доставляючи по "швидкій", лікарі змушені відмовляти хворим. Причина банальна - в лікарні не вистачає тестів на коронавірус, оскільки немає коштів.

"Тестування лікарів - це обов'язок держави. І ми бачимо в цій ситуації, що МОЗ "завис" у повітрі на своїй зеленій парасольці. До речі, як і кошти киян, щоб побудувати новий центр серцево-судинної патології. Також "зависло" і обладнання", - зазначила лідер "Європейської Солідарності" на виборах до Київради.

"Життя українців не повинно залежати від непрофесійних дій чинної влади. І якщо вони не можуть захистити киян, то це зробимо ми. І медицина точно буде одним з моїх перших пріоритетів в новому складі Київської міської ради", - підсумувала Порошенко.