RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

З кишень киян витягнули 2 мільярда: Олексій Кучеренко висловився про тарифи на утримання будинків

Згідно з постановою уряду, в кожному місті України щоденно по 2 рази спеціальні служби мають дезінфікувати під’їзди, сходи, ліфти, дверні ручки і все інше. В умовах пандемії робити це важливо, але ці, як і ряд інших послуг, киянам не надають. У той же час на ці послуги вдвічі збільшили тариф і таким чином "витягнули у киян 2 мільярда зайво нарахованих коштів".

Про це заявив кандидат в мери Києва від "Батьківщини" Олексій Кучеренко під час зустрічі з виборцями в Шевченківському районі, передає прес-служба.

Політик обурений позицією міського голови Віталія Кличка, який за його словами не знає своїх професійних повноважень.

"Коли чую, що міський голова не впливає на тарифи, на незаконну забудову і на виділення ресурсу на капітальні ремонти, я називаю це "байдою". Треба виділяти на капітальні ремонти не 100 мільйонів, бо це копійки, треба в 20 разів збільшити цю суму для того, щоб приступити до капітального ремонту 8,5 тисяч столичних будинків, де живе 60% населення", – заявив він.

Нагадаємо, Олексій Кучеренко називає рішення КМДА №668 від 6-го червня 2017 року, відповідно до якого 8367 житловим будинкам міста Києва було підвищено тарифи на утримання будинків і прибудинкової території, незаконним. Він судиться з міською владою за повернення зайво нарахованих коштів киянам в Окружному адміністративному суді.

"Довести справу до перемоги, зробити перерахунок і повернути киянам кошти, які вони переплатили за останні роки, – для нас принципова справа", – додав він.