RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Києву загрожує повний локдаун: названо два варіанти посилення карантину

Ситуація з поширенням коронавірусу в Києві погіршується практично кожного дня. Так, 5 листопада, в столиці було зафіксовано 983 нових випадки захворювання на коронавірус. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, якщо Київ потрапить в "червону" зону, то це можуть бути два особливі варіанти локдауну.

Києву загрожує "червона" зона карантину: головний санлікар назвав терміни і умову

Що буде означати повний локдаун для Києва і коли це станеться, розбирався "Апостроф".

Ляшко зауважив, що в разі критичної ситуації в столиці, "червона" зона матиме певні підзони. "Зараз розглядається два питання. Ми рекомендуємо "червоний" рівень епідеміологічної небезпеки розділити на два. Там, де кількість позитивних тестів від всіх протестованих людей менше 20%, там можна вибирати з переліку обмежень", - додав Ляшко.

Наприклад, закрити кінотеатри і установи культури, а закладам громадського харчування дозволити працювати, за умови дотримання заходів епідеміологічної безпеки.

"Якщо ж захворюваність 320 осіб на 100 тисяч населення, а позитивних тестів більше 20% від усієї кількості протестованих, тоді застосовується повністю весь перелік, який затверджено в постанові Кабінету міністрів", - резюмував головний санітарний лікар України.

Як повідомляв "Апостроф", міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 5 листопада заявив, що в Україні почнуть штрафувати за перебування в громадських будівлях та транспорті без масок, а протокол на порушників будуть виписувати на місці.