RU  UA  EN

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

Всі новини

Метро на Виноградар: "Київметробуд" подолав чергову відмітку тунелю до станції "Сирець" - відео, фото

Попри складні погодні умови лютого 2021, у Києві триває будівництво двох станцій метро на Виноградар – "Мостицька" та "Проспект Правди".

Про хід робіт виданню ASPI news розповів директор з управління проєктами ПАТ "Київметробуд" Юрій Батлук.

За його словами процес прокладання нового тунелю з майбутньої станції "Мостицька"до станції "Сирець" знаходиться на етапі перекладання мереж житлового масиву.

"Попри сніг та дуже низьку температуру, проходка знаходиться на відмітці 650 м від майбутньої станції "Мостицька". Це вже понад 50% тунелю, котрий будується у напрямку станції "Сирець". На інших ділянках без зупинки тривають технічні роботи, які ми можемо виконувати за умов низьких температур. А саме - повномасштабне перекладання інженерних мереж частини житлового масиву Виноградар, ливних колекторів, каналізації, магістральних водогонів діаметром 600 мм, магістральних газогонів 500 мм, котрі потребують заміни внаслідок потрапляння в межі ділянки забудови метрополітену. Це дозволить збудувати комплекс з двох станцій метро "Мостицька" й "Проспект Правди" та додасть суттєвої потужності для мереж Виноградарю", - зазначив він.

Юрій Батлук розповів про розв'язання проблеми, коли опоненти заважали працювати ПАТ "Київметробуд" та про допомогу міської влади.

"Деякі політичні сили навмисно сприяли блокуванню банківських рахунків нашого підприємства, що призводило до тимчасової зупинки роботи. Втім, ми не сповільнювали темпів та будували все, що могли на той момент. Хоча ми й не могли своєчасно закуповувати потрібні сировину та матеріали. За допомогою мера Києва Віталія Кличка та начальника КП "Київський метрополітен" Віктора Брагінського, які щоденно контролюють хід будівництва, ми наздогнали графік робіт. Крім того, міська влада нам допомогла в розв'язанні питань, котрі ми самотужки не можемо вирішити. Наприклад, знесено понад 50% незаконних будівель, котрі заважали зведенню нових станцій метро (гаражі, кіоски). А до кінця лютого пляму забудови метро буде повністю звільнено від сторонніх споруд. Це надасть можливість вчасно виконати комплекс робіт по зведенню станції "Мостицька", - розповів він.

Директор з управління проєктами ПАТ "Київметробуд" оцінив темпи будівництва станцій метро.

"Ми робимо все можливе, щоб до Нового року-2022 станції метро "Мостицька" та "Проспект Правди" були введені в експлуатацію, як обіцяв киянам мер Віталій Кличко. Попри низку проблем, темпи будівництва не сповільнюються, ми сумлінно дотримуємося термінів виконання робіт за проєктом", - зазначив Юрій Батлук.

У щорічному звіті киянам мер Віталій Кличко розповів про успішний хід спорудження метро на Виноградар. Мер Києва на постійній основі інспектує будівництво станцій метро "Мостицька" та "Проспект Правди".