RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Киян налякали локдауном: в столиці готові повернути пропуски на транспорт

Київ починає готуватися до третьої хвилі епідемії коронавірусу, збільшуючи кількість реаніматологічних ліжок у столичних лікарнях для паціентів з COVID-19. Це пояснюють збільшенням кількості хворих у світі, та особливо в сусідніх країнах.

Про це повідомляє прес-центр КМДА.

У Києві знову можуть обмежити роботу громадського транспорту. У нього впускатимуть лише за перепустками, які на цей раз будуть електронні.

“Міська влада направить звернення до керівників підприємств, установ та організацій критичної інфраструктури усіх форм власності щодо складання та направлення в КМДА списків працівників, які потребуватимуть спецперепусток на проїзд у громадському транспорті у разі запровадження посилених карантинних обмежень”, - йдеться в повідомленні.

Також медичні заклади зобов'язані забезпечити підключення ліжок до кисню, закупити необхідні медикаменти та засоби індивідуального захисту.

“Інфекціоністи говорять про високу контагіозність нового штаму вірусу. Тому сьогодні ми вже готуємо госпітальні бази для прийому хворих на коронавірусну хворобу. Підготовка, у першу чергу, передбачає забезпечення киснем медичних ліжок, засобами захисту – медичного персоналу, медикаментами – пацієнтів”, - заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко попередив про можливість повторного введення локдауну.