RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Українцям запропонували економити на електроенергії ночами: як це працює

Економити при "нічному тарифі" - реально, але тільки за деяких умов.

Про це розповідає постачальник електроенергії, газу та рішень щодо енергоефективності YASNO (ТОВ "Київські енергетичні послуги").

"Нічний тариф" діє для всіх

Будь-яка сім'я в Києві може доєднатися до бюджетного "нічного тарифу" на електроенергію. Що для цього треба? Необхідно замінити старий лічильник на двозонний, що фіксує енергоспоживання за добовими зонами "день" та "ніч". Після упорядкування документів про перехід сім'я може починати економити за допомогою "нічного тарифу".

Включати електроприбори вночі - вигідно

Власники двозонного лічильника за споживання електроенергії з 23:00 до 7:00 платитимуть 50% від вартості звичайного тарифу для населення. Тобто за умови місячного споживання до 250 кВТ-год включно, "нічна" кіловат-година коштуватиме 0,72 грн замість 1,44 грн. Якщо ж споживання більше за вищевказане, то вночі - 0,84 грн (замість 1,68 грн).

Сума в рахунку зміниться після встановлення двозонного лічильника

Місячні рахунки дійсно суттєво зменшаться, коли найбільші енерговитрати сім'ї перенесуться на нічний час (23:00 - 7:00). Наприклад, у цей час можна вмикати бойлер чи електрообігрівачі. До того ж можна встановити електронні таймери техніки на потрібні проміжки часу. Також існують "розумні" розетки, які автоматично вмикають прибори на запланований час.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в Україні несподівано знизять тарифи на газ, але тільки для мешканців трьох областей.