RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Авакова пропонують заблокувати в Україні всі російські ЗМІ

Радник міністра внутрішніх України Зорян Шкіряк пропонує заблокувати на території України не тільки російські соцмережі, але і російські ЗМІ.

Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу".

"ВКонтакте" і "Однокласники" – це мережі, які повністю контролюються російськими спецслужбами. Я думаю, що я тут Америку не відкрив... У гібридній війні, яка розв'язана Путіним проти України, левову частину займає інформаційний терор, який здійснюють російські спецслужби і та агентура, яка працює безпосередньо в Україні, тобто п'ята колона – назвемо її так. Для цього активно використовуються соціальні мережі, в першу чергу "ВКонтакте" і "Однокласники". За нашими даними, на тепер існує і активно поширюється інформація з більш ніж 2,5 тисяч антиукраїнських груп", - сказав Шкіряк.

При цьому він відповів на звинувачення, що заборона російських соцмереж є ледве не ударом по свободі слова: "Насправді, це абсолютна нісенітниця, бо, дорогі друзі, ми закликаємо, наприклад, реєструватися у світових соціальні мережах – Facebook, Twitter, Google, Instagram – де завгодно, тільки не в тих, які підконтрольні Росії".

"У теперішній ситуації треба розуміти, що для нас важливіше – держава та її захист від інформаційного терору чи вільне спілкування, умовно кажучи, зі своїми друзями? Я переконаний, що перше головніший... Мова йде взагалі про цілісний захист інформаційного простору – блокування російських новинних ресурсів, які наповнюють фейками наш простір, блокування доступу до телеканалів. Слава богу, в одному режимі телеканали заблоковані, але в інтернеті ми можемо це все знайти і побачити. Ряд українських видань не можна прочитати в Росії. Зате у нас абсолютно спокійно в центрі столиці працює "РИА Новости" і регулярно наповнює інформаційний простір відверто провокаційною інформацією. Це питання не тільки соціальних мереж, а питання цілісного захисту інформаційного простору України від терору з боку Росії. На жаль, ми в цьому питанні відстаємо. Це треба чесно визнати. Я наполягаю на тому, що 2017 рік повинен стати роком, коли в площині захисту інформаційного простору України від російської пропаганди будуть здійснені кардинальні кроки", - заявив радник глави МВС.

Він зазначив, що такі рішення частина депутатів вже підтримує.

"Тут питання якості подачі цих законодавчих ініціатив, і тут, безумовно, вже все залежить від групової роботи. Важливою також буде агітаційна кампанія, яка буде покликана доводити людям, які користуються цими соціальними мережами, що сьогодні це більше на шкоду, ніж на користь", - сказав Шкіряк.

Повністю інтерв'ю із Зоряном Шкіряком читайте на "Апострофі".