RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Навряд чи опозиційні: працюючий в Росії український журналіст пояснив ситуацію з ліберальними ЗМІ в РФ

Працюючий в Росії український журналіст Роман Цимбалюк вважає, що російські ЗМІ, які прийнято вважати опозиційними, насправді такими не являються.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Питання дуже дискусійне, що вважати опозиційними ЗМІ. Є група так званих ліберальних ЗМІ, наприклад, "Нова газета" [...] "Ехо Москви", припустимо, РБК в якійсь мірі. Але називати їх опозиційними я б не поспішав", - каже Цимбалюк.

При цьому він зазначає, що якщо подивитися на власників перерахованих ЗМІ, то стає зрозумілим, що поняття "опозиційні" до них застосувати не можна.

Також Цимбалюк навів приклад, коли одне з видань займалося маніпуляцією, коли зрівнювало поштові марки так званої ДНР і України.

"Мені здається, що коли ти ставиш на одну чашу ваг окуповану територію Донбасу і нашу країну, то в цьому є маніпуляція. Це головна мета російського пропагандистського апарату – сказати, що це внутрішній конфлікт", - вважає журналіст.

При цьому зазначає, що журналіст "Нової газети" Павло Канигін, якого в Україні часто критикують за неправильні питання, є одним з небагатьох, хто займається долею російських військових, які потрапили в полон на Донбасі і показує їх в Росії. Цималюк припускає, що може хоч один російський солдат після матеріалів Канигіна відмовиться від заробітку грошей на агресії проти України.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю на "Апострофі" – "Путін з Україною може торгувати тільки війною, але Росія вже завоювала все, що могла – журналіст Роман Цимбалюк".