RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Ноунейм нізвідки: як Банкова створює телеканал "під президента"

‚В Україні нікому не відомий телеканал отримав ліцензію на мовлення, на яку роками чекають понад 20 телеканалів. Таким чином Банкова створює телеканал "під президента".

Про це йдеться у статті "Апострофа".

Просто нізвідки, без проведення конкурсу, ліцензію на мовлення у форматі Т2 – цифрове мовлення на території всієї країни – отримав нікому невідомий телеканал "Аргумент ТБ". Порушуючи власні нормативи, Нацрада без конкурсу переоформила загальнонаціональну цифрову ліцензію музичного каналу М2, яким багато років управляє той самий регіонал та власник "Русского радіо" Микола Баграєв, змінила його програмну концепцію на інформаційну, а назву - на "Аргумент ТБ".

Читайте також: "Залізний купол" чи дірявий друшляк: що не так з новою стратегією інформбезпеки України

Тобто фактично створено новий інформаційний телеканал із новим власником — Сергієм Рабенком, ноунеймом, на якого оформили новий телеканал. Очевидно, щоб сховати реальних власників. Як пише "Дзеркало тижня", ймовірно, що за Рабенком стоїть Банкова, а телеканал створюють "під президента" люди з його оточення. І як знак подяки за таку ліцензію власник "Русского радіо" і отримав ще одну ФМ ліцензію по Києву – для класичного радіо, так би мовити. Грати другу частину третьої симфонії Бетховена (більш відома як "Траурний марш Бетховена") – на згадку про свободу слова та ЗМІ в Україні.

Нагадаємо, що в Україні понад 20 інформаційних чи інформаційно-розважальних телеканалів роками чекають на можливість отримати ліцензію Т2. Але якщо в тебе влада – навіщо чекати у черзі, проводити конкурси… Можна просто скористатися безмежним впливом на Нацраду та подарувати ліцензію Т2… самому собі. Без конкурсу. І хай решта почекає. Не дарма ж Зеленський став президентом – можна ж якось і використовувати владу для розподілу ліцензій на свою користь.