RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Вчені розповіли про наслідки тривалого щоденного сну

Американські вчені з Медичної школи при Бостонському університеті з'ясували, що надмірний щоденний сон шкодить людському організму і сильно впливає на розумові здібності людини.

Так, якщо людина проводить уві сні більше 9 годин на добу, йому може загрожувати розвиток деменції, хвороби, яка зменшує обсяг мозку і призводить до зниження інтелектуальних здібностей. При цьому вчені відзначають, що на розвиток цього захворювання крім надмірного сну впливає і наявність атестата. Дослідження показали, що у власників документа про шкільну освіту ймовірність розвитку хвороби була в шість разів менше.

Експеримент вчених тривав 13 років. У ньому взяли участь дві з половиною тисячі людей, середній вік яких становив 72 роки, та яких розділили на три групи в залежності від тривалості сну. У результаті дослідження вчені виявили 234 випадків деменції і 181 випадок хвороби Альцгеймера. Серед тих, хто спав більше 9 годин на добу, хворих деменцією виявилося вдвічі більше.

Дослідники відзначають, що скорочення часу сну навряд чи повністю захистить від захворювання деменцією, але боротися можна за допомогою його головного ворога – освіти.

Як повідомляв "Апостроф", людський мозок може проявляти активність після смерті.

За матеріалами Gazeta.ua.