RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Розроблено унікальний препарат проти раку: як він діє

Австралійські вчені з Університету Монаша в Мельбурні розробили унікальний протираковий препарат, який не тільки зупиняє поширення ракових клітин, але і не шкодить людині.

Як пише Zn.ua, особливість препарату полягає в тому, що він відправляє ракові клітини "в сплячий режим", при цьому, на відміну від хіміо- та радіотерапії, не завдає шкоди ДНК.

Новий препарат діє, пригнічуючи активність білків KAT6A і KAT6B, які особливо активні в пухлинних клітинах. При придушенні активності білків у ракових клітин порушується цикл і зупиняється поділ. У той же час, препарат ніяк не впливає на роботу здорових клітин в організмі.

Ефективність препарату вже доведено на тваринах. Зокрема, вчені спостерігали збільшення продовження життя у мишей, які страждають лімфомою.

Варто зазначити, що за словами вчених, хоча препарат вже зараз показує хороші результати, він все ще потребує доопрацювання. Крім того, ефективність препарату для боротьби з раковими пухлинами у людей ще належить встановити під час майбутніх досліджень.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про винайдення в Україні препарату проти цирозу печінки.