RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Археологи знайшли останки вимерлих літаючих ящерів: як вони виглядали

Група вчених під час розкопок в регіоні Дамухі на Кубі виявила велику кількість останків літаючих рептилій, що мешкали на Землі в крейдяний період (145 млн - 66 млн років тому), - птерозаврів.

Про це повідомляє портал diariodecuba.

Після виявлення останки динозавра були відправлені до Університету штату Монтана в США, де їх проаналізували фахівці департаменту наук.

"Птерозаври були літаючими рептиліями, які жили з кінця тріасового періоду близько 205 млн років тому до кінця крейдяного періоду - епохи їх вимирання - 65 млн років тому. Вони харчувалися морською рибою, яку ловили за допомогою низького польоту", - розповів Карлос Рафаель Борхес Селла , голова групи археологів, що займаються дослідженнями на Кубі.

Відзначається, що птерозаври були першими хребетними, які змогли злетіти. Їхні крила були утворені мембраною зі шкіри та інших тканин, а кріпилися вони до пальця на передній кінцівці.

Подібно динозаврам і на відміну від інших рептилій, птерозаври тісніше пов'язані з птахами, ніж з крокодилами або будь-якими іншими рептиліями, що не вимерли і живуть донині. Птерозаврів також помилково називають птеродактилями.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці березня австралійські фахівці виявили величезні підводні озера під найбільшим льодовиком в східній Антарктиді. Йдеться про льодовик Тоттен, який має ширину 30 кілометрів і товщину до двох кілометрів.