RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У США пройшов новий запуск ракети з основною ступінню, створеною в Україні: відео

У суботу, 2 листопада, в США (острів Уоллопс) пройшов черговий запуск ракети-носія середнього класу "Антарес", до виготовлення якої доклали руку українські розробники.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на прес-службу Державного підприємства "Конструкторське бюро "Південне" ім. М.К. Янгеля".

"2 листопада в 15 годин 59 хвилин за київським часом (9 годин 59 хвилин за північноамериканським східним часом) з Центру космічних польотів на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США) проведено успішний пуск американо-української ракети-носія середнього класу "Антарес", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в створенні устаткування ракети брали участь кілька заводів з різних міст України. Зокрема, мова йде про головну конструкцію маршової ступені корабля, яку було розроблено українським КБ Південне і виготовлено на Південмаші при співробітництві з Хартрон-АРКОС (Харків), Київприлад (Київ), Хартрон-ЮКОМ (Запоріжжя), ЧЕЗАРА і РАПІД (Чернігів).

Як повідомлялось, це не перший запуск цієї ракети. Раніше, а саме в квітні 2019 року "Антарес" запускали з комерційного космодрому MARS на півострові Делмарва в американському штаті Віргінія.

Детальніше про зміни в космічній галузі України, читайте в матеріалі "Апострофа": Чи чекати Ілона Маска в Україні: як нардепи відкрили космос для бізнесу.