RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Карантинний" матеріал будуть повторювати: що чекає на українські школи після відновлення навчання

На початку наступного навчального року в школах проведуть так зване коригуюче навчання - вчителі пройдуть з учнями матеріал, вивчення якого припало на карантин.

Про це повідомила в інтерв'ю "Радіо Свобода" виконуюча обов'язки міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

"Щоб вчителі могли з'ясувати, який матеріал, в якому обсязі освоїли їх учні, узагальнити цей матеріал, підсумувати. Тобто вони повинні "діагностувати" ситуацію з тим матеріалом, з яким учні працювали під час карантину. І це буде той час, коли вчителі зможуть, зрозумівши ситуацію, пояснити, повторити і узагальнити окремі теми для того, щоб вирівняти ситуацію з освоєним навчальним матеріалом", - пояснила Мандзій.

Керівниця МОН наголосила, що навчальний рік у школах в дистанційній формі повинен завершитися в кінці травня.

"У червні точно не буде навчального процесу, буде закінчення навчального року, оформлення шкільних документів. МОН рекомендувало зберегти звичну структуру навчального року. Навчальний процес в навчальних закладах закінчувався в останній тиждень травня. Так і в цьому році. Уроки з використанням дистанційних технологій відбуватимуться до кінця травня", - уточнила вона.

Як повідомляв "Апостроф", дати проведення ЗНО в цьому році будуть залежати від завершення карантину. Якщо карантин завершиться до початку червня, основна сесія тестування пройде між 25 червня і 17 липня.