RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Вчені жахнули заявою про глобальне потепління: мільйони людей втратять домівки

До 2100 року рівень світового океану може підвищитися на 1,3 метра, внаслідок чого окремі міста можуть опинитися під водою.

Про це повідомляється в прогнозі кліматологів, опублікованому виданням Science Alert.

Так, на думку експертів, через глобальне потепління карта світу може повністю змінитися протягом наступних 80 років. Зокрема, з 2030 року крижані покриви в Західній Антарктиді та Гренландії почнуть серйозно втрачати масу, рівень моря почне підніматися, і з великою ймовірністю берегова лінія почне повністю перекроюватися.

Як вважають експерти, приблизно 10% населення Землі (до 800 мільйонів осіб) можуть втратити своє житло.

Щодо Паризької угоди про клімат експерти уточнюють, що ці заходи можуть знизити масштаби проблеми, але не вирішать її повністю - рівень океану все одно буде підніматися.

"Попередні оцінки підвищення рівня моря були надто низькими", - говорить глава відділу аналізу Потсдамського інституту вивчення клімату Стефан Рамсторф.

Також, за словами фахівців, додатковий обсяг води посилить шторми і тропічні циклони, що несе загрозу для людей, які живуть в прибережних містах.

Як говориться в дослідженні, "крижані щити" Гренландії і Західної Антарктики містять обсяг води, який може підняти океани приблизно на 13 метрів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше команда вчених з лондонського університету представила план модифікації земної стратосфери, який може допомогти затримати глобальне потепління.