RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

Пінгвіни у людський зріст жили 40 млн назад в США - ці фото вражають мережу

Величезні "пінгвіни-монстри", які, жили в Новій Зеландії 62 мільйони років тому, мали двійників, які бродили по території США. Про це йдеться в новому дослідженні новозеландських вчених, які також знайшли докази існування гігантських істот, схожих на пінгвінів, в Японії і Канаді.

Про це повідомляє The Sun.

Вчені порівняли скам'янілі кістки з Нової Зеландії і останки, знайдені ними у більш молодих птахів Північної півкулі, які з наукової точки зору називають плотоптерідами.

Пол Скофілд, куратор Кентерберійського музею в Новій Зеландії, заявив, що ці птахи еволюціонували в різних півкулях Землі.

"Плотоптеріди виглядали як пінгвіни, вони плавали як пінгвіни, вони, ймовірно, їли як пінгвіни, але вони не були пінгвінами", - наголосив Скофілд.

Останки найраніших відомих пінгвінів, деякі з яких були колосального зросту - у 5 футів, були знайдені в Вайпарі (Північний Кентербері) на території сучасної Новій Зеландії.

Вчені вважають, що ці стародавні пінгвіни проживали в тропічних морях, які колись оточували це місце, від 37 до 34 мільйонів років тому.

Той факт, що стародавні птахи були такими схожими, незважаючи на відстань і мільйони років, дійсно привернув вчених до цього дослідження.

Вони дійшли висновку, що у обох типів птахів були довгі дзьоби з прорізами ніздрів, а також схожі крила, груди і плечові кістки.

"Що примітно в усьому цьому, так це те, що плотоптеріди і стародавні пінгвіни розвивали ці загальні риси незалежно. Це приклад того, що ми називаємо конвергентною еволюцією, коли у віддалено пов'язаних організмів розвиваються подібні морфологічні ознаки в подібних умовах навколишнього середовища", - заявила Ванесса Де П'єтро, ще один охоронець Кентерберійського музею.

Хоча плотоптеріди виглядали б дуже схоже на гігантських пінгвінів, більш глибокий аналіз показав, що вони насправді більш тісно пов'язані з сучасними пташиними олушами і бакланами.

Це дослідження було опубліковано в журналі зоологічної систематики та еволюційних досліджень.

Скам'янілості гігантських пінгвінів Нової Зеландії в даний час виставлені в Кентерберійському музеї.

Як повідомляв "Апостроф", палеонтологи описали окам'янілу щелепу з одним збереженим зубом, яка належала раніше невідомому науці виду ящера, ймовірно, який належав до сімейства дромеозавридів.