RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Можливий дефіцит когнітивних функцій: як коронавірус впливає на мозок

Британські та американські нейрофізіологи з Імперського коледжу Лондона помітили, що у пацієнтів, які перенесли COVID-19, можуть з'являтися неврологічні проблеми і погіршення розумових здібностей.

Результати наукової роботи медиків опублікували на порталі medRxiv.

Вчені проаналізували стан більше 84 тисяч британців, які перенесли коронавірус в різних формах. Їм провели тести на гостроту пам'яті та когнітивні навички з використанням Great British Intelligence Test, при цьому також враховувалися вік, стать, рівень освіти, сфера діяльності, хронічні хвороби.

Отримані в ході дослідження дані показали, що коронавірусна інфекція негативно позначилася на здатності людей розуміти текст і зміст слів, а також вирішувати завдання. При цьому науковці не помітили у пацієнтів значного погіршення здатності запам'ятовувати числа, просторової пам'яті або ж сприйняття емоцій. Більш серйозні розумові порушення були виявлені у пацієнтів, які перенесли важку формою COVID-19, ніж у інших інфікованих.

"Наш аналіз доводить гіпотезу, що коронавірус може впливати на когнітивні функції, дефіцит яких зберігається після одужання", - зазначив керівник дослідження Адам Хемпшир.

Як повідомляв "Апостроф", у Британії помер 28-річний доброволець, який брав участь у випробуваннях вакцини від коронавірусу, розробленої шведсько-британською компанією AstraZeneca спільно з Оксфордським університетом.