RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Археологи виявили в Єгипті десятки дерев'яних гробниць - поруч були статуї божеств: фото

В Єгипті археологи виявили 50 саркофагів віком 2,5 тисяч років, які були знайдені в могильних шахтах поховального храму цариці Наерт на південь від Каїру.

Про це повідомляє видання The Guardian.

Міністерство туризму та старожитностей повідомило про відкриття нової скарбниці у некрополі Саккара на південь від Каїру разом з старовинним поховальним храмом. Серед "головних відкриттів", зроблених групою археологів на чолі з єгиптологом Захі Хавасом, понад 50 дерев'яних саркофагів, що відносяться до періоду Нового царства - між 16 і 11 століттями до нашої ери.

Саркофаги були в 52 могильних шахтах на глибині 10-12 метрів. За словами Хаваса, в цьому місці також були знайдені похоронний храм цариці Наерт, дружини царя Теті, і три склади з цегли.

Саккара, де знаходилося понад десяток пірамід, стародавніх монастирів та місць поховання тварин, був величезним некрополем стародавньої єгипетської столиці Мемфіс, який став об’єктом світової спадщини ЮНЕСКО.

Запечатані дерев'яні труни виявили поряд зі статуями давніх божеств, їх вік - понад 2500 років, ймовірно, вони належали вони вищим чиновникам пізнього періоду та періоду Птолемеїв стародавнього Єгипту.

Хавас заявив, що останні відкриття можуть пролити нове світло на історію Сакари за часів Нового царства. Знахідка була зроблена біля піраміди, де похований цар Теті, перший фараон шостої династії Старого царства.

Як повідомляв "Апостроф", в комплексі Саккара під Каїром (Єгипет), де раніше археологи відкрили один із саркофагів і показали мумію, яка в ньому знаходилася, вчені виявили нові знахідки - 40 статуй із зображенням стародавнього божества "Птах-Сокер".