RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Електрики випадково знайшли секретні тунелі часів Середньовіччя - зберігають велику таємницю: відео

Під час земляних робіт робітники комунальної служби в Уельсі випадково виявили тунелі часів Середньовіччя з кам'яними склепіннями, які не були відображені на старовинних планах.

Про це повідомляє ВВС, опублікувавши відповідне відео.

Невідома раніше споруда розташована недалеко від Тинтернського абатства на західному березі річки Уай в Монмутширі. Натрапили на нього абсолютно випадково, коли один з місцевих жителів попросив електротехніків Валлійської комунальної компанії перенести стовп електроопори. Під час земляних робіт робітники побачили провал. який спочатку прийняли за колодязь або карстову печеру.

Коли до виявлених об'єктів придивилися пильніше, то побачили, що це добре збережений підземний хід висотою 1,2 метра, укріплений кам'яними блоками, який проходить прямо під дорогою, паралельно до струмка.


"Я брав участь в інших розкопках, де ми знаходили старі колодязі і підвали, не показані на будь-яких планах. Але нічого більш захоплюючого і вражаючого, ніж це, я не зустрічав", - зазначив технічний фахівець Аллін Гор, який керував земляними роботами .

Тепер знахідку вивчають представники служби історичної та культурної спадщини і професійні археологи.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в місті Володимир-Волинський працівники історико-культурного заповідника "Стародавній Володимир" біля будівлі міської ради виявили підземелля.