RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Вчені склали карту найбільш таємничих місць світу - там можна знайти невідомі види тварин

Біологи склали карту, на якій позначено регіони, де найбільш ймовірні відкриття нових видів наземних хребетних тварин.

Карта опублікована на сайті Мol.org.

Професори Маріо Р. Мура з Федерального університету Параїба (Бразилія) і Вальтер Джетц з Єльського університету відзначили, що велика частина біорізноманіття на Землі до цього дня залишається невивченою. Крім того, через кліматичні зміни і вплив людини багато видів можуть вимерти до того, як їх виявлять люди.

Вчені проаналізували безліч біологічних, екологічних і соціальних факторів і створили карту, яка відображає, в яких регіонах ймовірність відкрити нові види тварин найбільш висока.

Найбільш цікаві для вивчення регіони зосереджені в тропічних широтах Південної Америки, Африки і Південно-Східної Азії. Дослідники прогнозують, що чверть всіх потенційних відкриттів нових видів в XXI столітті припаде на чотири країни: Бразилію, Індонезію, Мадагаскар і Колумбію. При цьому переважна більшість з них буде ендеміками - тобто такими, що мешкають строго в рамках відносно невеликих життєвих ареалів.

Як повідомляв "Апостроф", в листопаді минулого року, в джунглях М'янми вчені виявили новий вид приматів. Пухнасту мавпу з довгим хвостом і кільцями навколо очей назвали попа-лангур в честь священної гори Попа (Поупа).