RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Вчені відновили за останками обличчя дівчинки, яка жила 800 тис. років тому: фото

Нещодавній аналіз показав, що скелет стародавнього предка людини, що жив близько 800 тисяч років тому та вважався чоловіком з моменту його відкриття в 1960-х роках, насправді жіночий.

Про це пише Daily Mail.

Дослідники використовували сучасні методи для аналізу тканин зубів і виявили, що скелет належав дівчинці у віці від 9 до 11 років.

Скелет є прикладом Homo antecessor, який вважається останнім спільним предком для Homo sapiens і неандертальців до поділу двох видів.

Останки були знайдені на іспанській археологічній ділянці Гранд-Долина в 1960-х роках, і пізніше було встановлено, що ці люди вони були вбиті і з'їдені конкуруючим плем'ям.

Визначення статі відбувалося шляхом вивчення пропорцій зубних тканин іклів - розмірів емалі та дентину. Вони є диморфними, тобто розрізняються у чоловіків і жінок одного виду.

Дівчинка з Гран Долини, ймовірно, мала зріст і пропорції тіла, аналогічні сучасним дівчатам її віку, хоча, можливо, її розвиток був більш раннім.

Як повідомляв "Апостроф", скам'янілості неандертальців, які знайшли в одній з печер Бельгії, виявилися на тисячі років старшими, ніж вважалося раніше.