RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Вчені відновили вигляд невідомого раніше рогатого динозавра - жив 82 млн років тому: фото

Група археологів з різних університетів і музеїв США виявила новий вид рогатих динозаврів, що жили 82 мільйонів років тому.

Як пише Olhar digital, цей вид є одним з найстаріших кератопсідов, які мають ріг і дзьоб.

"За останні два десятиліття наші знання про різноманітність кератопсідов помітно розширилися ... Особливо цікаво те, що це відкриття так далеко на півдні значно старше, ніж будь-яке попереднє відкриття кератопсідов", - пояснив Пітер Додсон, експерт з рогатих динозаврів з Університету Пенсільванії.

Menefeeceratops відбуваються з підродини Centaurine і є найстарішими членами цього сімейства, вже внесеними до каталогу. Через це його останки дають більш ясну картину еволюційного шляху його групи до її зникнення в крейдяний період.

Первісне відкриття Menefeeceratops було зроблено 25 років тому, в 1996 році, Полом Сілі, молодшим дослідником Музею природної історії і науки Нью-Мексико, в районі гірських порід, відомому як Menefee, звідси і назва.

Згодом, грунтуючись на нових дослідженнях, вчені визначили, що ці скам'янілості належали новому виду, який мав максимальну висоту 4,5 метра.

Як розповідав "Апостроф", вчені вивчили останки крихітного динозавра Шувууя, що жив 65 млн років тому. У дивного птахоподібного динозавра розміром з курку були одні з найбільших зіниць, що коли-небудь вимірювали у динозаврів або сучасних птахів.