RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вражає нервову систему: названо ще один важкий наслідок коронавірусу

Вчені виявили ще один небезпечний наслідок коронавірусу - інфекція може призвести до розвитку синдрому Гієна - Барре. Це захворювання, при якому імунна система людини вражає власні периферичні нерви.

Про це повідомляє EurekAlert! з посиланням на роботу вчених з Бірмінгемського університету.

У своєму новому дослідженні впливу коронавірусу на організм вчені зафіксували симптоми синдрому Гієна - Барре у людей, які перенесли коронавірус. Йдеться про оніміння ступень і кистей рук, м'язову слабкість і головний біль, а також проблеми з координацією. Саме ці симптоми виявили у учасників дослідження, які перехворіли на COVID-19 в легкій і важкій формах.

"Антитіла, які ми ідентифікували у пацієнтів після COVID-19, аналогічні тим, які викликають ряд аутоімунних захворювань шкіри, м'язів і серця", - зазначив один з авторів дослідження професор Алекс Ріхтер.

Синдром Гієна - Барре (гострий полірадикулоневрит) - аутоімунне захворювання, яке супроводжується м'язовою слабкістю і підвищенням вмісту білка в спинномозковій рідині. У важких випадках він може викликати паралічі дихальних і краніальних м'язів.

Хвороба отримала свою назву за прізвищами французьких лікарів, які вперше описали симптоми захворювання.

Нагадаємо, що експерти нагадали, як відрізнити симптоми коронавірусу від грипу або застуди.