RU  UA  EN

Пʼятниця, 31 травня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

31 травня

Всі новини

Археологів спантеличила загадкова пляшка в могилі між ногами у жінки: фото

Археологи намагаються з'ясувати, чому між ногами жінки в похованні Халла залишили загадкову запечатану пляшку з синього скла. Також вони намагаються з'ясувати хімічний склад рідини, що заповнює цю посудину.

Про це розповіло видання ancient-origins.

Повністю неушкоджена, запечатана пляшка була зроблена зі скла синього кольору. На ній було написано "Лікарня Корпусу". Археологи повідомили, що пляшка, скоріш за все, була "навмисно поміщена" в могилу, між чиїмись ногами. Що додавало загадковості до цієї таємниці, так це те, що посудина містила загадкову коричневу рідину.

Що ж було всередині пляшки?

Куратор остеології Кеті Далмон розповіла, що жінку поховали посеред могильника. Тести показали, що їй було за 60. Доктор Далмон сказала, що вона страждала від "залишкового рахіту та остеопорозу" і що таємнича пляшка була навмисно поміщена до тіла людини і не була частиною будь-якої зворотної засипки.

Більшість з нас могло б припустити, що це якийсь медичний лосьйон, зілля або крем, але це продемонструвало б, чому ми не всі археологи.

Зразки загадкової рідини були відправлені до випробувальної лабораторії Університету Ноттінгем Трент. Незабаром було підтверджено, що рідина є сумішшю натрію, калію та фосфору. За словами Далмон, висока ймовірність того, що "рідина є звичайною сечею". Це означає, що рідина не має очевидного "фармацевтичного застосування".

Не всі таємниці історії можна або потрібно розкрити

Не витрачайте занадто багато часу на обдумування всього цього. Історія неймовірно складна, і ми повинні мати на увазі, що, якщо жінка була мешканкою Притулку для божевільних Скулькоатс, можливо, пляшка була просто її улюбленою пляшкою з сечею, обраною з її великої колекції, яка повинна бути похована з нею. Це лише одна із знахідок, виявлених на похованні Халла в ході найбільших розкопок могильника 18-19 століть на півночі Англії.

Нагадаємо, що деякий час тому в Харківській області знайшли неушкоджене поховання Хазарського каганату в поселенні IX століття.