RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Археологи знайшли в стародавньому місті загублені покої - можуть відкрити багато таємниць: фото

Глибоко під Будинком Муз у Зевгмі (Туреччина) виявили дві кам'яні камери, які слугували приміщеннями для вечірок вищого світу.

Про це повідомляє Аncient Оrigins.

Засноване в 300 році до н.е. Селевком I Никатором, одним з полководців Олександра Великого, древнє місто "Селевкія-на-Євфраті" розташоване в сучасній провінції Газіантеп. У 64 році до н.е. місто було завойовано Римською імперією і було перейменоване в Зевгму. У той час в місті проживало близько 80 тисяч жителів. Розкопки в цьому стародавньому місті почалися в 2005 році.

У 2007 році професор Куталміс Геркан з Університету Анкари виявив три мозаїки віком 2200 років, які збереглися в первозданному вигляді. Тепер професор знайшов ще й дві нові кам'яні камери в легендарному "Будинку муз".

За його словами, розкопки будуть завершені в кінці цього року після того, як дві камери будуть закріплені опорною конструкцією.

Розкопки в Будинку муз надали важливу інформацію про приватне життя жителів Зевгми, і ці дві кам'яні камери допоможуть краще вивчити побут людей того часу.

Як розповідав "Апостроф", в Туреччині знайшли 11 пірамід на території комплексу Геебеклі-Тепе на південному сході країни, які часто називають першим храмом у світі.