RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вчитель без щеплення - не перешкода: чого найбільше побоюються батьки школярів

Вже зовсім скоро в Україні почнеться новий навчальний рік. І це знову може статися зовсім не в школах, а на дистанційці. В умовах пандемії і досить невисокого темпу вакцинації в Україні, дистанційна форма навчання може мати сенс. Багато вчителів ще не щеплені, що може нести потенційну небезпеку.

Однак, як виявилося, батьки цього не бояться. Набагато більше вони бояться того, що школи не відкриють. На їхню думку, це найгірший сценарій розвитку подій, - повідомила в ефірі "Апостроф Live" на "Апостроф TV" співзасновниця ГО "Смарт освіту" та ГО "Батьківський контроль", експерт з питань освіти ОКСАНА МАКАРЕНКО ..

Ще рік не настав, а вже є напруга як серед вчителів, так і серед батьків. Тому що батьки хочуть, щоб школи відкрилися. Вчителі теж цього хочуть, але є дуже багато людей, які добровільно не готові вакцинуватися, і це видно по статистиці вакцинації.

"Батьки більше бояться, що школи не відчиняться. Треба розуміти, що діти практично не хворіють або хворіють в легкій формі - переважна більшість дітей. Реальна загроза коронавируса існує більше для невакцинованих вчителів. Це правда.

Батьки втомилися від дистанційного навчання, яке було під час карантину. Вони його вважають найгіршим розвитком подій. Гірше, ніж прийти в школу, де є частина невакцинованих вчителів ", - заявила Макаренко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Ситуація напружена як серед вчителів, так і батьків - експерт про навчання з 1 вересня".