RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Космічний зонд вперше в історії "торкнувся" корони Сонця: фото

Сонячний зонд NASA Parker пролетів через верхні шари атмосфери Сонця та взяв там зразки частинок та магнітних полів. Це сталося вперше в історії та стало справжнім проривом у вивченні Сонця.

Про це повідомляє сайт NASA.

"Подібно до того, як висадка на Місяць дозволила вченим зрозуміти, як він утворився, дотик до самого матеріалу, з якого складається Сонце, допоможе вченим знайти важливу інформацію про нашу найближчу зірку та її вплив на Сонячну систему", - зазначили в NASA.

Перший прохід через так звану "корону" Сонця тривав кілька годин. В рамках місії будуть здійснені й інші проходження крізь верхні шари атмосфери Сонця. У NASA планують продовжити надавати дані про явища, які неможливо вивчити здалеку.

Зазначається, що Parker продовжить наближатися до Сонця спіраллю, досягнувши від поверхні 8,86 сонячних радіусів (3,83 мільйона миль). Наступний обліт із проникненням крізь корону Сонця заплановано на січень 2022 року.

Як розповідав "Апостроф", раніше в NASA показали відеоролик, що ілюструє майбутні космічні подорожі людини до небесних тіл у Сонячній системі, і навіть за її межами.