RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Вчені висунули нову теорію появи води на Землі

Вивчаючи матеріал, доставлений на Землю у 2020 році з астероїда Рюгу, дослідники дійшли висновку, що вода могла потрапити на нашу планету у складі астероїдів із зовнішніх країв Сонячної системи.

Саме про це свідчить аналіз рідкісних зразків, зібраних у ході шестирічної японської космічної місії, пише Daily Sabah.

Група дослідників заявила, що вони виявили органічний матеріал, що підтверджує гіпотезу про виникнення деяких елементів, необхідних для земного життя, у тому числі амінокислот, у космосі.

"Летючі та багаті на органічні речовини астероїди С-типу могли бути одним з основних джерел води на Землі", - йдеться в дослідженні вчених з Японії та інших країн.

Зазначається, що органічні матеріали, виявлені “у частках Рюгу, ідентифікованих у цьому дослідженні, мабуть, є одним із важливих джерел летючих речовин”.

Вчені висунули гіпотезу про "зовнішнє походження Сонячної системи", але разом з тим сказали, що "навряд він був єдиним джерелом летючих речовин, доставлених на ранню Землю".

Зонд Hayabusa-2 був запущений у 2014 році з місією на Рюгу, що знаходиться приблизно в 300 мільйонах кілометрів, і повернувся на орбіту Землі два роки тому, щоб скинути капсулу зі зразками.

Нагадаємо, найближчим часом людство зможе подивитись на "суперземлю" в 50 світлових роках від нас за допомогою космічного телескопа Джеймса Вебба, і NASA готується побачити кошмари.