RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Науковці отримали несподівані дані аналізу давньої ДНК: відкривають таємницю заселення Південної Америки

Науковці Атлантичного університету Флориди у співпраці з Університетом Еморі надали нові генетичні докази міграції стародавніх людей з півночі на південь у бік Південної Америки, а також міграції у зворотному напрямку вздовж Атлантичного узбережжя.

Про це йдеться у результатах дослідження, опублікованих у журналі Proceedings of the Royal Society B.

Читайте також: Аналіз ДНК дозволив відновити зовнішність сім'ї неандертальців: як вони виглядали

Так, у геномах стародавніх людей з Південної Америки фахівці знайшли гени неандертальців, які мешкали в Євразії під час нижнього та середнього палеоліту. Вчені зробили висновок, що переміщення людей ближче до Атлантичного узбережжя пов'язали древні Уругвай і Панаму міграційним маршрутом з півдня на північ, і при цьому за 5 277 кілометрів один від одного.

Дані, які вчені отримали в результаті генетичних досліджень, показали, що існує явний зв'язок між стародавніми геномами із північно-східної Бразилією, Лагоа Сантою, Уругваєм та Панамою. Нова модель свідчить про те, що заселення Атлантичного узбережжя було лише після заселення більшої території Тихоокеанського узбережжя та Анд.

Крім того, фахівці знайшли сильні австралійські генетичні сигнали у стародавньому геномі з Панами.

"Між Австралазією та Америкою знаходиться цілий Тихий океан, і ми досі не знаємо, як ці предкові геномні сигнали з'явилися в Центральній та Південній Америці, не залишивши слідів у Північній Америці" , - заявив один із авторів роботи Андре Луїс Кампело дос Сантос.

Раніше ми писали, що давня тайванська легенда про невисоких і темношкірих людей, які жили у віддалених горах і раптово зникли, була підтверджена після відкриття останків жінки "негрито" в печері старше 6000 років. Аналіз ДНК черепа жінки показує, що він нагадує африканські зразки, а риси черепа нагадують представників негрито з Філіппін і Південної Африки.