RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Археологи знайшли в Туреччині гробницю з "чарівними" цвяхами: фото

Нещодавно археологи виявили храмовий комплекс під час розкопок у Перу , вік якого оцінюється в кілька тисяч років. І ось зараз у Туреччині вчені виявили незвичайну практику поховання раннього римського імперського періоду, що складається з навмисно загнутих цвяхів, що покривають черепицю та шар вапна.

Про це повідомив arkeonews.net.

Знахідку виявили на південному заході Туреччини, у місті Сагалассос.

Читайте також: У Судані виявили залишки стародавнього храму: чим унікальна знахідка

Знайдена гробниця датується 100-150 pp. н.е і містить свідчення того, що люди того часу були з жахом від того, що мертві можуть повстати з могил і переслідувати живих.

Археологи під час вивчення знахідки звернули увагу на ось який цікавий момент: замість того, щоб використати похоронне багаття, збирати останки та переміщати їх кудись ще, люди в Сагалассосі робили кремації на місці. В результаті не було потреби їх переміщати. Вони також виявили, що такі предмети, як навмисно загнуті цвяхи, закопані разом з останками, були унікальними.

На думку вчених, ці цвяхи, швидше за все, використовувалися як своєрідні "чарівні бар'єри". Імовірно, що ці цвяхи використовували для того, щоб людина чи її дух не вирвалися з-під землі.

Раніше ми повідомляли, що у Польщі місцевий житель знайшов глечик з 1 тис. крон та литовських шилінгів 17 століття.