RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Вчені розгадали таємницю "Чорної бороди": ким був знаменитий пірат

Чорна Борода - один із найвідоміших піратів в історії. Його особистість завжди була цікава обивателю, тепер дослідники підібралися до розгадки таємниці його затонулого корабля.

Про це йдеться у дослідженні, опублікованому в IFLScience.

Корабель затонув у червні 1718 року, коли сів на мілину біля затоки Бофорт, Північна Кароліна, і його уламки було виявлено лише 1996 року.

Читайте також: Вчені виявили стародавні тексти Євангелія: чим цікава знахідка

Серед уламків корабля археологи виявили деякі скарби Чорної Бороди, зокрема золото, паперові документи, ртуть, вироби з латуні, скляні намиста та, несподівано, сотні шматків вугілля.

Це було за кілька десятиліть до видобутку вугілля у Північній Америці. То що воно робило серед уламків?

Вчені нещодавно проаналізували вугілля та обстежили морське дно, щоб допомогти розгадати таємницю. Їхня робота показала, що вугілля потрапило на корабель набагато пізніше, ніж час Чорної Бороди. Той факт, що воно було розкидане навколо місця аварії корабля, було просто випадковістю.

Справжнє ім'я Чорної Бороди – Едвард Тіч. Це британський пірат, який запам'ятався незаконними діями у районі Карибського моря на початку 18 століття. Імовірно, герой байок народився у Брістолі. Його юнацькі роки покриті завісою таємниці, хоча передбачається, що міг працювати інструктором у британському флоті.

Особа Едварда Тіча огорнута чутками та плітками. Своє прізвисько бандит набув завдяки синьо-чорній густій бороді, що майже повністю приховувала його обличчя. Володар розкішної шевелюри прикрашав її стрічками.

Нагадаємо, що британські археологи виявили місто епохи Стародавнього Риму.

  • Вас може зацікавити:

Знахідка століття: археологи виявили "бібліотеку" раннього Китаю - фото

У Польщі розкопали схованку лицарів Середньовіччя: чим унікальна

Один з найдавніших у світі: як виглядає напис з ім'ям бога Одіна