RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У НАУ заявили, що оскаржать догану МОН Луцькому як безпідставну

У Національному авіаційному університеті відреагували на повідомлення МОН про оголошення догани ректору Максиму Луцькому.

У ЗВО заявили, що відповідний наказ освітнього відомства буде оскаржено в суді.

"Як стало відомо з повідомлення у соціальних мережах МОН, міністр освіти і науки Оксен Лісовий підписав наказ про оголошення догани ректору Національного авіаційного університету Максиму Луцькому. Підставою для догани стало нібито порушення законодавства про освіту та вимог контракту (цільові показники). Разом з тим, про які саме "порушення" йдеться, наразі не відомо, аргументів та мотивів такого рішення Кадровою комісією МОН до цього часу НАУ не надано", - заявили в НАУ.

Там припустили, що до "порушень" цільових показників діяльності університету МОН нібито були віднесені результати із залучення на навчання в НАУ іноземних студентів.

"І якщо така інформація відповідає дійсності, то відповідна позиція МОН стосовно будь-якого українського університету не витримує жодної критики. Оскільки в Україні триває повномасштабна війна, яка з об’єктивних та безпекових питань унеможливлює збільшення кількості іноземних студентів в нашій державі. Разом з тим, попри виклики війни, ректором НАУ за період з 24 лютого 2022 року і до сьогодні, було укладено низку договорів про співпрацю з іноземними вищими навчальними закладами. Підсумками такої роботи стала реалізація значної кількості міждержавних науково-освітніх проєктів, навчання студентів НАУ у Японії, старт програми з навчання студентів НАУ — пілотів цивільної авіації — у Чехії (за фінансової підтримки Уряду Чехії, загальний розмір якої 1 млн євро) тощо", - нагадали в університеті, зауваживши, що аргументи НАУ стосовно звіту про роботу ректора за минулий рік членами кадрової комісії МОН навіть не були заслухані.

В університеті запевнили, що у щорічному звіті ректором НАУ Максимом Луцьким "була надана вичерпна інформація про результати роботи й рівні досягнення цільових показників діяльності закладу, визначених контрактом. Жодних порушень, як і порушень трудової дисципліни, ректором НАУ допущено не було".

"Наказ МОН "Про застосування дисциплінарного стягнення до ректора Національного авіаційного університету" буде оскаржено у судовому порядку", - йдеться в заяві університету.

Адміністрація НАУ також вказала, що засуджує мотивовані спроби дестабілізації роботи будь-яких закладів вищої освіти в Україні.

Національний авіаційний університет, за попередніми даними ЄДЕБО, наразі входить у ТОП-5 українських ЗВО (ТОП-3 столичних) за кількістю поданих заяв вступників під час вступної кампанії - 2023.

Минулого тижня МОН у Facebook інформував про оголошення догани ректору НАУ. Які саме порушення були ним допущенні вказано Міносвіти так і не були.