RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Польщі знайшли моторошне поховання дитини-"вампіра": жертву скували замком, фото

Казки про вампірів зазвичай асоціюються з Трансільванією, таємничою румунською місцевістю, яка всім відома як міфічний будинок графа Дракули. Але нове відкриття в Польщі довело, що середньовічні вампіри не обмежувалися кордонами Румунії – йдеться про поховання дитини –вампіра, зачинене на символічний ключ.

Про це пише Аncient origins.

Читайте також: В Ізраїлі студентка під час розкопок знайшла давнє "чарівне дзеркало": фото

Археологи з Університету Миколи Коперника в Торуні (Польща) під час нещодавніх розкопок на цвинтарі поблизу Пєня розкопали скелетні останки молодого хлопчика, якого, очевидно, засудили та призначили вампіром у 17 столітті.

Вчені стверджують, що виявлені в дитячому похованні вампіра ознаки узгоджуються з давніми уявленнями про вампірів та іншими середньовічними похованнями вампірів , знайденими на території Польщі.

На сьогоднішній день виявлення дитячого поховання вампіра є рідкісним, якщо не нечуваним явищем. У цьому випадку археологи прийшли до висновку, що дитині, останки якої були розкопані в Пєні, було приблизно п’ять-сім років, коли вона померла.

Особливо жахливим є те, що нога дитини була закрита на замок.

"Замок під ногою символізує завершення етапу життя і має захистити від повернення померлого, якого, ймовірно, боялися", — підкреслив Даріуш Полінський, археолог, який брав участь у розкопках у Пєні.

Знайдена "дитина-вампір" також була похована обличчям вниз.

Іншими словами, цю дитину вважали вампіром, і її ховали з навісним замком, щоб гарантувати, що вона не повернеться з мертвих. Бути похованим обличчям вниз було ще одним звичаєм поховання вампірів - це означало, що вони гризуть землю замість того, щоб повставати з мертвих, щоб завдати шкоди живим.

Це не перший випадок, коли розкопки на кладовищі Пєнь знаходять докази вірувань вампірів. У 2022 році було знайдено жінку XVII століття, поховану за цими антивампірськими звичаями. Ці людські останки, названі вампірами з П'єні, були виявлені за кілька футів від останнього дитячого поховання вампірів.

Після того, як жінку поклали на спину в могилу, її тіло прикріпили до землі серпом на шиї. Народні легенди місцевості рекомендували цей спосіб поховання в могилах вампірів.

"Серп був покладений на шию таким чином, що якби померлий спробував піднятися, найімовірніше, голова була б відрубана або поранена", — сказав археолог і керівник групи розкопок професор Даріуш Полінскі.

На додаток до серпа, жінка, знайдена в цьому похованні вампіра, також мала навісний замок , прикріплений до великого пальця лівої ноги. За словами професора Полінського, це мало гарантувати "закриття етапу та неможливість повернення".

Нагадаємо, що британські археологи виявили місто епохи Стародавнього Риму.

  • Вас також може зацікавити:

В Англії розкрили таємницю стародавньої могили: останки належали "амазонці", фото

У Польщі розкопали схованку лицарів Середньовіччя: чим унікальна

В Ізраїлі розшифрували напис про біблійних царів: деталі експедиції