RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

В Ізраїлі студентка під час розкопок знайшла давнє "чарівне дзеркало": фото

В Ізраїлі під час археологічних розкопок знайшли стародавнє "магічне дзеркало", призначене для захисту від пристріту, якому 1,5 тис. років.

Про це повідомляє видання Аrkeonews.

Читайте також: В Англії розкрили таємницю стародавньої могили: останки належали "амазонці", фото

Як зазначається, днями сімнадцятирічна Авів Вейцман із Кір’ят-Моцкіна поблизу Хайфи взяла участь в археологічних розкопках Управління старожитностей Ізраїлю на стародавньому місці Уша. Їй вдалося знайти унікальну виняткову знахідку візантійського періоду "чарівне дзеркало".

Видання зауважує, що Уша (також відоме як Оша) було єврейським селом у Галілеї, розташованим приблизно за вісім кілометрів на південний захід від міста Назарет. Там були виявлені залишки міста, заснованого рабинами, які втікали від переслідувань римлян в Юдеї, виявивши дороги, приголомшливі мозаїчні підлоги, ритуальні ванни та преси для масла та вина.

Відділення Shelah Міністерства освіти організувало у рамках "Курсу виживання" для 500 учнів старших класів археологічних розкопках по всій країні разом з Ізраїльським управлінням старожитностей.

Директор Північного освітнього центру Ізраїльського управління старожитностей Ейнат Амбар-Армон побачив у знахідці табличку з магічного дзеркала.

Вчені вважають, що фрагмент є частиною "магічного дзеркала" візантійського періоду, IV–VI століть нашої ери. Скляне дзеркало для захисту від лихого ока було розміщене в середині таблички: "ідея полягала в тому, що злий дух, наприклад демон, який дивиться в дзеркало, побачить своє власне відображення, і це захистить власника дзеркала. Подібні дзеркальні таблички знаходили в минулому як похоронні подарунки в гробницях, щоб захистити померлих у їхній подорожі в світ прийдешній", додає видання.

Нагадаємо, що британські археологи виявили місто епохи Стародавнього Риму.

  • Вас також може зацікавити:

Знахідка століття: археологи виявили "бібліотеку" раннього Китаю - фото

У Польщі розкопали схованку лицарів Середньовіччя: чим унікальна

В Ізраїлі розшифрували напис про біблійних царів: деталі експедиції