RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Пролежали в землі майже 2 тис. років: у Швейцарії знайшли споруди часів Давнього Риму

У Швейцарії у гравійному кар'єрі поблизу Шам-Обервіля, розташованого в кантоні Цуг, археологам вдалося натрапити на дивовижну знахідку - великий римський комплекс.

Про це повідомляє HeritageDaily.

Читайте також: Біля Помпеїв знайшли незвичайну кімнату: чим унікальна знахідка, фото

Як зазначається, вчені Управління охорони пам'яток і археології проводять розкопки в межах кар'єру з 1990-х років, а під час нещодавнього наукового дослідження виявили групу римських споруд, які становлять комплекс площею не менше пів тисячі квадратних метрів.

Припускають, що комплекс виник близько 2 тис. років тому, це було широке римське поселення приальпійського сектору Центральної Швейцарії.

"На відміну від інших територій, у приальпійському регіоні виявили тільки кілька архітектурних споруд римської епохи, які можна порівняти за масштабами. Не менш примітним є гарний стан збереження цих залишків", - сказали вчені.

При цьому загадкою залишаються його розміри та призначення, археологи висунули низку гіпотез. Вважають, це була вілла чи святилище.

Окрім стін, виявили цілу низку артефактів, а також предмети, що говорять про високий статус. Серед них - імпортний римський посуд, копійки, шматки амфор та залізні цвяхи.

"Ми змогли задокументувати численні знахідки та врятувати цінні знахідки за останні роки. Ці частини головоломки дають змогу простежити життя наших предків і краще зрозуміти нашу історію", - розповіли археологи.

Нагадаємо, ми писали про те, що британські археологи виявили місто епохи Стародавнього Риму.

  • Вас також може зацікавити:

В Ізраїлі розшифрували напис про біблійних царів: деталі експедиції

Знахідка століття: археологи виявили "бібліотеку" раннього Китаю - фото

У Польщі розкопали схованку лицарів Середньовіччя: чим унікальна