RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Три астероїди пролетять повз Землю в єврейський Судний день: в NASA оцінили загрозу

На єврейський Судний День або Йом-Кіпур , який святкують іудеї 24-25 вересня, повз Землю пролетять три астероїди. NASA розповіли, чи є загроза нашій планеті.

Про це повідомляє The Jerusalem Post.

Читайте також: Незабаром станеться сонячне затемнення з "вогненним кільцем": коли і як побачити унікальне явище

Згідно з єврейською вірою, Йом-Кіпур настає, коли Бог підписує долю людства в Книзі Життя, судячи дії та вирішуючи, кому жити, кому померти.

Система відстеження астероїдів NASA зафіксувала, що 25 вересня пролетять три астероїди 2023 SP3, 2023 ST2 і 2023 SZ близько до Землі - на відстані трохи більше 328 тисяч кілометрів. За їхніми оцінками, всі три космічні тіла мають практично однаковий розмір: перший у діаметрі – від 14 метрів до 32 метрів, другий – до 36 метрів, а третій – до 40 метрів.

Згідно з розрахунками NASA, жителям планети нема про що турбуватися, оскільки розміри даних астероїдів не такі великі, щоб завдати серйозної шкоди, хоч і теоретично вони можуть пройти верхні шари атмосфери. Вони можуть викликати гучний вибух при вході, але реальні збитки будуть мінімальними або взагалі їх не буде.

Нагадаємо, 18-річній студентці Абердинського університету у Великій Британії Анастейше Майєрсу та її матері Кейші Шахафф вдалося виграти місця для польоту в космос. Дівчина стане другою наймолодшою космонавткою, яка полетить у космос.

  • Вас може зацікавити:

Уламок інопланетного корабля? На дні Тихого океану знайшли 700 дивних об'єктів, фото

На австралійському пляжі знайшли дивне космічне сміття: його походження невідоме, фото

Чому на Місяці утворюється мерзла вода: відповідь науковців здивувала світ