RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Відлуння епохи жорстокості: вчені знайшли скелети без голів, яким понад 4 тисяч років

Вчені у північно-східному Китаї натрапили на поховання прадавніх скелетів без голів. Вони стали жертвами жорстокої різанини близько 4,1 тис. років тому.

Про це повідомляє видання Live Science.

Читайте також: Найкраще збережена мумія в світі: як виглядала б "крижана Хуаніта" з Аргентини зараз, фото

Як зазначається, йдеться про 41 обезголовлений скелет. Вони говорять про стародавнє полювання за головами, що стало найбільшою подією подібного роду з часів неоліту в Азії.

Розкопки провели на місці Хунхе в провінції Хейлунцзян. Під час шести сезонів, починаючи з 2013-го, дослідникам вдалося розкопати загалом 68 скелетів.

"З них 41 обезголовлений, причому більшість із них мали ознаки насильства. Жінки та діти без голови з порізами на шийних хребцях свідчать про жорстокість цих людей", - повідомили науковці.

Жертвами стали жінки та підлітки, що змусила вчених замислитися над мотивами такої різанини. За однією з теорій, поселення могло активно ворогувати з іншими племенами, адже там були оборонні траншеї. Нападники скористалися можливістю, доки були відсутні чоловіки, забрали голови як трофеї. Тіла ж перенесли для поховання у двох будинках.

Значення дослідження полягає не тільки в тому, щоб розкрити жахливу сторінку стародавньої історії, а й щоб пролити світло на динаміку міжособистісного насильства.

Раніше "Апостроф" писав, що археологи виявили на кукурудзяному полі в Північній Ютландії два клади зі сріблом вікінгів та монет кінця 10 століття.

  • Вас також може зацікавити:

Міг битися за Ганнібала чи Цезаря: археологи виявили останки бойового слона, фото

У Шотландії виявили середньовічний замок: на знахідку випадково натрапив фермер, фото

В Німеччині виявили руїни церкви Х століття: її архітектура унікальна для регіону, фото