RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

В Британії розкопали язичницький храм віком 1400 років: тут могли бувати перші королі Англії, фото

Під час розкопок у Великій Британії було виявлено стародавню споруду віком 1400 років, яка виявилася язичницьким храмом.

Про це пише тематичне видання Ancient Origins.

Спорудження було виявлено у 2022 році у графстві Саффолк. Додаткова експертиза встановила, що споруда є язичницьким храмом віком 1400 років, який могли відвідувати перші королі Англії.

Читайте також: В Іраку розкопали храм Олександра Македонського, який проголошував його божеством: фото

Попередні розкопки у цьому районі виявили англосаксонське поселення та королівський зал, які були засновані першими королями Східної Англії у VI столітті нашої ери. Аналізуючи розміри споруди, експерти дійшли висновку, що вона "незвичайна міцна" і була побудована, ймовірно, для важливих заходів.

"Його розміри аналогічні будинкам в інших частинах Англії, які сприймаються як храми або культові будинки. Отже, це місце могло використовуватися для дохристиянського богослужіння ранніх королів - східних англосаксів", - йдеться у публікації.

Під час експертизи були виявлені сліди тонкої обробки металу, у тому числі форму, яка раніше використовувалася для виливки декоративної кінської упряжі. Цей артефакт має подібність до зразків, які раніше виявили в прилеглому "княжому" могильнику в Саттон-Ху. Таке відкриття дозволяє вченим припускати, що язичницький храм використовувався найвищими королівськими сім'ями тих часів.

"Результати розкопок у храмі надають рідкісні та чудові докази існування на королівському місці дохристиянських вірувань, які лежали в основі раннього англійського суспільства. Масштаб храму говорить про величезну владу і багатство королів Східної Англії, а також про витонченість суспільства, яким вони керували", - резюмували журналісти у своєму матеріалі.

Раніше ми розповідали, що в Британії знайшли рідкісні монети XII століття.

Вас може зацікавити:

Вражені були навіть вчені: знайдено сліди взуття, яке носили 150 тисяч років тому, фото

Магія стародавнього світу: що відомо і як виглядають амулети для прокляття, привороту та знищення демонів

Скелет знайшли в печері: вчені відновили зовнішність неандертальця, який жив 40 тисяч років тому