RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Чому вимерли неандертальці в Європі: вчені ще на крок наблизилися до розкриття таємниці

Учені наблизилися до розкриття таємниці вимирання неандертальців у Європі – на їхню думку, це пов'язано з розладом, спричиненим спарюванням з HomoSapiens.

Про це повідомляє "Ancient Origins".

Нещодавнє дослідження показує, що ще 45 тисяч років тому неандертальці пережили занепад та могли зникнути, проте вони жили ще 3000 років. Вони з півдня пересувалися до півночі та намагалися оселитися в Північній Німеччині, зокрема вздовж річок Ельба та Васа на північнонімецьких рівнинах, перш ніж остаточно вимерти.

Дослідження епохи середнього палеоліту, що приблизно охоплює 200 000–40 000 років тому, розкриває бурхливу історію неандертальців, позначену демографічними коливаннями, міграціями та зменшенням населення.

Читайте також: Де живуть люди, у яких найбільше неандертальських генів

Згідно з дослідженнями, неандертальці, які зазнали екстремальних змін, потенційно були витіснені з південної Європи, знайшовши притулок у північно-західній Європі. Швидке вимирання, що відбулося протягом кількох тисяч років, пов'язане не лише з постійними війнами, оснащеними зброєю, на кшталт лука та стріл, але також і кліматичними зонами проживання.

Проте автори дослідження вважають, що зникнення неандертальців могло стати результатом тривалого схрещування між ними та HomoSapiens(людиною розумною) - кількість особин з неандертальською ДНК поступово скорочувалася і в результаті зникла.

Раніше ми писали, як виглядав неандерталець 40 тисяч років тому.

  • Вас може зацікавити:

Неандертальці були канібалами: археологи показали знайдені докази