RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Шенінгенські списи: як виглядає найдавніша зброя в історії людства, знайдена в Німеччині, відео

Німецькі вчені, після виявлення стародавнього корабля на дні річки Траве, заявили, що 300-річні Шенінгенські списи є яскравим свідченням того, що неандертальці були не лише збирачами, а й вправними мисливцями.

Про це пише Ancient Origins.

Читайте також: Зберігся з часів Бронзового віку: у Німеччині знайшли унікальний меч

"Розкопані в Німеччині в 1990-х роках Шенінгенські списи дають чітке уявлення про життя неандертальців і відкидають теорію, що вони були нерозумними падальниками. Ці дерев'яні списи, вік яких становить близько 300 тисяч років, є рідкісним свідченням стародавніх мисливських звичаїв людини", - йдеться в матеріалі.

Зазначається, що подібних дерев'яних артефактів залишилося вкрай мало, через їх вік, і тому виявлення цих екземплярів є значним науковим проривом.

"До цієї знахідки переважала ідея, що ранні гомініди були, в першу чергу, падальниками, але виявлення списів говорить про протилежне. До цього відкриття спекулятивні дані говорили про використання списів в Африці протягом півтора-двох мільйонів років. Функціональна універсальність списів, які можна використовувати як для кидків, так і для колючих ударів, свідчить про винахідливість давніх мисливців. Такі знахідки проливають світло на участь усієї спільноти, включно з жінками та дітьми, у мисливській справі. Хоча прогалини в археологічних даних залишаються, експериментальна археологія та майбутні відкриття дають надію на те, що ми дізнаємося більше про ці стародавні списи та вируюче життя наших неандертальських пращурів”, - зазначає автор матеріалу.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що на дні обмілілого Дніпра знайшли 7-метровий човен, якому сотні років.

Вас також може зацікавити:

В США знайшли найдавніше місце проживання первісних людей, якому 18 тисяч років

У Помпеях археологи виявили давню фреску з "предком" піци: фото

В Китаї знайшли місто Бронзового віку, яке було столицею окремої держави: фото