RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

В Середньовіччі на могилах влаштовували бенкети: британські археологи знайшли ритуальні артефакти, фото

На території замку Фонмон, що знаходиться на півдні Уельсу, археологи розкопали цвинтар часів Середньовіччя – вони довели, що на цьому місці колись влаштовували ритуальні бенкети.

Про це повідомляє "newsweek".

За словами дослідників на кладовищі може бути до 80 могил, датованих між 5 та 7 століттям. Так було знайдено протягом останніх двох років численні людські останки, кістки тварин та різні артефакти. Згодом дослідники провели подальше радіовуглецеве датування та аналіз знахідок.

Але найцікавіше те, що за припущеннями археологів, це місце використовувалося не лише для поховання мертвих. З багатьох фрагментів кісток тварин, які вони виявили на кладовищі, деякі демонструють докази бійні та кулінарії.

Читайте також: В Португалії знайшли мечеть на місці давньоримського святилища – чим унікальна, фото

Окрім цього, було знайдено уламки металообробки, а також уламки рідкісних імпортних скляних посудин для пиття — можливо, французького походження — і кераміку, можливо, з Північної Африки.

"Ще одна цікава річ щодо цього місця — це наявність культурних предметів високої якості, включно з фрагментами імпортних скляних посудин для пиття, що вказує на активність високого статусу, яка відбувалася на території цвинтаря", — заявив один із дослідників.

На думку археологів, деякі матеріали, знайдені на місці, можуть бути пов’язані з ритуалами бенкетів біля могили.

"Докази приготування їжі та склянок, безумовно, вказують на певний рівень ритуального бенкету, можливо, для святкування або оплакування мертвих", — пояснив науковець, додавши, що ймовірно у минулому кладовища були частиною життя людей.

Як повідомляв "Апостроф", в Єгипті археологи виявили 50 саркофагів віком 2500 років, які були знайдені в могильних шахтах похоронного храму цариці Наерт на південь від Каїра.

  • Вас також може зацікавити:

В Ірані знайшли сліди невідомої раніше цивілізації, яка процвітала 5 тисяч років тому

У Єгипті знайшли розкішну гробницю першої жінки-фараона: знахідці близько 5 тисяч років

Археологи знайшли останки найбільшого в Європі зауроподу - жив 160 млн років тому: фото