RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Це може призвести до революції у науці: вчені знайшли людські мізки, якім понад 10 тисяч років, фото

Команда вчених зібрала великий архів із понад 4400 людських мізків, які датуються майже 12 000 роками. Ці мізки, знайдені в різних середовищах - від крижаних територій Північного полюса до сухих пустель Стародавнього Єгипту. Ці знахідки кидають виклик уявленню про те, що мозок є одним з перших органів, які розкладаються.

Про це пише Аncient origins.

Читайте також: У Швейцарії знайшли найдавніші сліди плуга в Європі: фото

Цікаво, що значна частина цих мізків була виявлена в тілах, де не збереглися інші м’які тканини, що є унікальним явищем у царині археологічних відкриттів.

Величезний обсяг збережених мізків відкрив нові шляхи для дослідження, оскільки наразі вивчено менше 1 відсотка архіву. Умови, що сприяють їх збереженню, такі як зневоднення, заморожування, дублення, ретельно вивчаються. Проте, що змушує мозок зберегтися, коли інші органи ні, залишається загадкою. Ця загадка може полягати в унікальному хімічному складі мозку, зокрема в його збалансованому співвідношенні білків і ліпідів, які можуть взаємодіяти з факторами навколишнього середовища, такими як метали, що призводить до збереження.

Наслідки дослідження є далекосяжними та кидають виклик попереднім припущенням про розпад м’яких тканин і відкривають нові шляхи для наукових досліджень.

Нагадаємо, раніше ми показували фото і сенсаційну заяву археологів про"братську" могилу у Нюрнберзі.

  • Вас також може зацікавити:

У Британії знайшли скульптуру віком 1800 років: чим унікальна

На цьому місці міг бути велелюдний ринок: археологи натрапили на древні поселення вікінгів в Норвегії, фото

Нагадує долар: у Туреччині знайшли незвичайну скам’янілість