RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

​Два блоки завдань: що варто знати випускникам про НМТ у 2024 році

Цього річ українські випускники будуть складати Національний мультипредметний тест, який охоплює 4 предмети, об'єднаних у 2 блоки по 120 хвилин. Окрім України, НМТ можна буде скласти й за кордоном.

Про основні правила НМТ та інформативну кампанію для випускників повідомляється на сайті "Українського центру якості оцінювання".

Читайте також: Коли в українських школах будуть літні канікули: всі подробиці

Цього року Міністерства освіти і науки України запланувало дві сесії зі складання НМТ - основна та додаткова. Основна пройде з 14 травня по 25 червня, а додаткова з 11 по 19 липня.

Зареєструватись на основне НМТ можна було до 11 квітня, а строк для реєстрації на додаткову сесію НМТ встановлено з 10 до 15 травня.

НМТ буде проходити у комп’ютерних аудиторіях закладів освіти, у тих населених пунктах України, у яких дозволятиме безпекова ситуація.

На випускників чекає чотиригодинний тест, який буде складатися з двох двогодинних блоків, а між ними перерва у 20 хвилин.

У перший блок виділили завдання з української мови та математики. У другий - завдання з історії України та предмета за вибором.

Відзначається, що час на виконання завдань у межах одного блоку становитиме 120 хвилин і те, як розпоряджатись ним, учасник вирішуватиме самостійно. Тобто, якщо тести з одного предмету було вирішено швидше, то зекономлений час можна витратити на наступні. І навпаки, якщо завдання з першого предмету виконувалось довше, то на наступний предмет час скоротиться.

Але, якщо у вступника вийде зекономити час у перші 120 хвилин, то він не матиме більшої кількості часу на наступний блок завдань.

Предмети на НМТ

Визначено три обов’язкові предмети:

  • українська мова;
  • математика;
  • історія України.

Також абітурієнти мають право обрати четвертий предмет на власний розсуд із наступного переліку:

  • українська література;
  • іноземні мови (англійська, німецька, французька, іспанська);
  • біологія;
  • географія;
  • хімія;
  • фізика.

Результати НМТ

Результати виконання кожного предметного блоку будуть переведені в рейтингову шкалу 100-200 балів. Тобто учасник НМТ буде знати не лише кількість набраних ним тестових балів, а й знатиме свої результати для вступу.

НМТ за кордоном

"Український центр якості оцінювання" повідомляє, що тимчасові екзаменаційні центри за кордоном буде створено в 57 містах 32 країн, серед яких: Австрія, Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чехія, Швейцарія, Швеція.

Раніше ми розповідали про найбільш популярний предмет НМТ на вибір.

  • Вас може зацікавити:

Де за кордоном можна скласти НМТ-2024: повний перелік міст

У Києві під час навчання у школі обвалилась стеля: відео

Новий закон про вищу освіту: що зміниться для українських студентів