RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

В Австрії випадково натрапили на кістки мамонта, якому 40 тисяч років. Фото знахідки

Під час ремонтних робіт в одному з австрійських винних льохів виявили останки мамонта, вік якого становить 40 тисяч років.

Про це пише тематичне видання Ancient Origins.

За даними журналістів, на несподівану знахідку натрапили під час ремонтних робіт. 300 кісток мамонта виявили в австрійському винному льоху. Вік останків стародавньої тварини оцінюється у 30-40 тисяч років.

Читайте також: У Південній Америці виявили невідомий раніше вид карликових оленів: фото і відео

Андреас Пернерсторфер, який виявив останки мамонта, одразу ж повідомив про знахідку федеральній владі.

"Я думав, що це просто шматок дерева, залишений моїм дідом. Але потім я трохи покопався і згадав, що колись мій дідусь казав, що знайшов зуби. Тоді я одразу подумав, що це мамонт", - згадує про знахідку чоловік.

Це відкриття вчені вважають унікальним та рідкісним, адже востаннє подібні останки у цьому районі виявляли 100-150 років тому. Більше того, подібне відкриття дозволить проаналізувати взаємодію давніх людей із тодішніми тваринами. Виявлені кістки можуть дати вченим підказку про те, як здійснювалося полювання в ті часи, і яку зброю могли використовувати люди. Не виключено, що тодішні мешканці спеціально заманювали мамонтів у пастку, тому в цьому районі іноді знаходять останки тварин.

"Співіснуючиз людьми кам'яного віку, мамонти служили життєво важливим ресурсом, а їх кістки та бивні використовувалися для виготовлення інструментів, творів мистецтва та різних артефактів, а також були джерелом засобів для існування. Давні люди могли мати здатність зберігати значну кількість м'яса та жиру, що натякає на сценарії, в яких вони могли збиратися у більші групи, ніж передбачалося раніше" , - йдеться у матеріалі видання.

Виявлені останки мамонта після низки експертиз планують передати Віденському музею природної історії для подальшої реставрації.

Раніше ми розповідали, що у київській "Могилянці" проведуть масштабні дослідження.

Вас може зацікавити:

Скляні ядра, зброя та посуд: на Хортиці знайшли артефакти козацьких часів, фото

Під Києвом знайшли поховання часів Середньовіччя: чим унікальна знахідка, фото

На Хортиці знайшли монету часів Римської імперії: чим унікальний цей артефакт