RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Відомий боксер зробив гучну заяву стосовно допінгу в Росії

Чемпіон світу за версією WBC у суперважкій вазі, володар пояса, яким колись володів Віталій Кличко, американець Деонтей Уайлдер зробив скандальну заяву щодо поєдинку з росіянином Олександром Повєткіним, якого спіймали на вживанні допінгу.

Про те, що він думає про суперника, Уайлдер розповів в інтерв'ю boxingscene.com.

"У мене просто немає слів. Для мене як чемпіона - це просто якесь лайно. І це після всього того, що мені довелося витерпіти ... Я зробив все, як треба. Прилетів до Англії, піддав своє тіло виснажливим тренуванням, а тепер завдяки комусь мої жертви марні? Те, що сталося, лише доводить, що вони з самого початку мене боялися. Вони не хотіли, щоб я прилетів до Росії і вирубив Повєткіна на очах у президента і його співвітчизників. Що далі? Я все ще хочу надерти йому зад. Не придумали ще допінгу, який міг би врятувати Повєткіна від того, що я для нього приготував. Я був готовий показати світові, на що здатний Деонтей Уайлдер, але вони вкрали в мене цю можливість. Причому не тільки в мене, а й у вболівальників боксу у своїй власній країні. Ми зробили все за правилами, взяли всі їхні умови і вели себе максимально терпляче з цими боягузами. Мені дійсно шкода вболівальників, тому що ті, хто по-справжньому програв у цій ситуації, - саме вони ", - зазначив американець.

Нагадаємо, за тиждень до поєдинку, запланований на 21 травня в Москві, в крові російського спортсмена були виявлені сліди мельдонію, який був заборонений Всесвітнім антидопінговим агентством з 1 січня 2016 року. Втім, ор ганізатор бою Андрій Рябінський заперечує можливу дискваліфікацію Повєткіна.

Нагадаємо, що цей бій міг стати для Повєткіна ще однією можливістю поповнити свої досягнення виграним поясом чемпіона світу. Раніше, восени 2013 року він у Москві був повалений українським боксером Володимиром Кличком. Тоді судді віддали перемогу українцеві, який кілька разів відправляв суперника в нокдаун.

Як повідомляв "Апостроф", бій за звання чемпіона світу за версією WBO у важкій вазі між українцем Олександром Усиком і поляком Кшиштофом Гловацьким може відбутися в Києві. Таку можливість не виключає сам поляк, який і має титул.

За матеріалами isport.ua