RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

"Олександрія" - "Хайдук": стало відомо про антирекорд українського клубу

Поступившись хорватському "Хайдуку" в першому матчі третього раунду кваліфікації Ліги Європи 2016/17 з рахунком 0:3, "Олександрія" встановила національний антирекорд: команда Володимира Шарана показала найгірший дебют в європейських клубних турнірах.

Олександрійці, а їх команда стала 16-м в історії представником України в єврокубках, пропустили три голи і не зуміли забити хоча б один в першому ж матчі на європейській арені.

Раніше в період незалежності України в турнірах під егідою УЄФА доводилося дебютувати відразу 8 клубам: київським ЦСКА і "Арсеналу", донецькому і запорізькому "Металургам", криворізькому "Кривбасу", вінницькій "Ниві", сімферопольської "Таврії", полтавській "Ворсклі" ( інші сім клубів грали в таких змаганнях ще за часів СРСР). Тричі українці програвали (проте не з таким великим рахунком), тричі перемагали, а два рази розходилися миром. Навіть донецький "Металург", який був розгромлений німецьким "Вердером" у другому матчі 1/64 фіналу Кубка УЄФА-2002/03 (0:8), в дебютному поєдинку зумів домогтися нормального результату - нічиєю 2:2. При цьому п'яти дебютантам вдавалося пройти в наступний раунд змагань.

"Олександрії" можна радіти хіба що того факту, що це не найбільш велика домашня поразка команди-дебютанта єврокубків - в сезоні-тисяча дев'ятсот дев'яносто два / 93 сімферопольська "Таврія" була розгромлена будинку швейцарським "Сьоном" в 1/16 фіналу Ліги чемпіонів з рахунком 4:0. Правда перед цим кримчакам, тоді чинним чемпіонам України, вдалося пройти попередній Рауд єврокубка.

Нагадаємо, "Олександрія" поступилася хорватському "Хайдуку", пропустивши три голи в другому таймі. Матч-відповідь відбудеться 4 серпня в Спліті. Додамо, що ще один представник України в кваліфікації Ліги Європи - полтавська "Ворскла" - зіграла на виїзді внічию 0:0 з хорватським "Локомотивою".

Як повідомляв "Апостроф", "Шахтар" обіграв швейцарський "Янг Бойз" у першому матчі третього раунду кваліфікації Ліги чемпіонів-2016/17. Донеччани забили на своєму полі два голи. Поєдинок у відповідь відбудеться 3 серпня в Берні.