RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Ріо-2016: боксер різко відреагував на суддівство на користь бійця з РФ

Ірландський боксер Майкл Конлон після поразки росіянину Володимиру Нікітіну в 1/4 фіналу на Олімпіаді в Ріо зробив різку заяву щодо нечесного, на його погляд, суддівства, яке не дозволило йому поборотися за медалі Ігор: ірландець назвав Міжнародну федерацію любительського боксу (AIBA) збіговиськом ошуканців і шахраїв .

Про це повідомляє місцеве новинне агентство RTE.

"Я приїхав сюди за золотом, проте вони нахабно зруйнували мої мрії. Але я точно знаю: попереду у мене прекрасна кар'єра, а ці типи, вони як були шахраями і шахраями, так ними і залишаться. А аматорський бокс наскрізь прогнив", - заявив Конлон після бою.

Судді віддали росіянину перемогу у чвертьфінальному поєдинку за очками - одноголосно: 29:28, 29:28 і 29:28. При цьому ірландець постійно тероризував опонента, йшов вперед, наносив удари і в цілому володів перевагою. Однак це ніяк не вплинуло на рішення арбітрів.

Відзначимо, що свій звіт про матч журналіст RTE Ед Ліхі назвав гучним заголовком: "Повалений Конлон - ще одна жертва суддівського фарсу в Ріо".

Слід додати, що напередодні у фіналі вагової категорії до 91 кг росіянин Євген Тищенко здолав Василя Левіта з Казахстану. Після нагородження Левіт в серцях поклав срібну медаль в кишеню костюма. Трохи пізніше відомий американський промоутер Лу Дібелла розкритикував аматорський бокс, назвавши AIBA мафією. Примітно, що Дібелла співпрацює з українським боксером Євгеном Хітровим, якого засудили на Іграх в Лондоні.

Як повідомляв "Апостроф", після поразки на Олімпіаді українського борця греко-римського стилю Жана Беленюк від Давіта Чакветадзе з РФ в фінальному поєдинку в категорії до 85 кг міністр спорту України Ігор Жданов зробив скандальну заяву, звинувативши суддів в упередженості і фактично в крадіжці в українця золотої медалі.