RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Знаменитий тренер оголосив про завершення кар'єри

Нідерландський тренер Луї ван Гал заявив, що більше не повернеться до тренерської діяльності. Спеціаліст перебував без роботи з травня минулого року, коли був звільнений з "МЮ", і тепер прийняв рішення завершити кар'єру.

"У минулому році я думав, що завершу свою роботу назавжди, але пізніше я прийняв рішення взяти невелику відпустку. Однак я розумію, що більше не повернуся до тренерської роботи. Останнім часом багато чого сталося в моїй родині. Це було як дзвінок для мене, я зрозумів, що збираюся робити далі", - наводить слова ван Гала Sports.ru з посиланням на Goal.com.

65-річний Ван Гал почав тренерську кар'єру в 1986 році. Тренер працював з нідерландськими "АЗ" і "Аяксом", іспанською "Барселоною", німецькою "Баварією", англійським "Манчестер Юнайтед" і збірною Нідерландів.

За роки своєї кар'єри ван Гал чотири рази вигравав чемпіонат Нідерландів, двічі - чемпіонат Іспанії і один раз - чемпіонат Німеччини. Також на його рахунку по одній перемозі в Лізі чемпіонів, Кубку УЄФА і Міжконтинентальному кубку (всі - з "Аяксом") і два Суперкубка УЄФА ( "Аякс" і "Барселона"). Крім того, ван Гал вигравав Кубки Нідерландів, Іспанії, Німеччини та Англії.

Зі збірною Нідерландів ван Гал у 2014 році зумів дійти до півфіналу чемпіонату світу, де його підопічні в серії пенальті поступилися Аргентині.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що ФІФА назвала найкращого тренера за підсумками 2016 року.