RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Офіційно: ЧС-2021 з біатлону не буде проходити в Росії

Росія залишиться без чемпіонату світу з біатлону 2021 року. Дане рішення, яке раніше озвучив німецький журналіст, було офіційно прийнято Міжнародним союзом біатлоністів (IBU) на позачерговому конгресі організації.

Відзначається, що IBU запропонував Росії добровільно відмовитися від проведення чемпіонату в Тюмені. В іншому випадку Міжнародний союз біатлоністів сам позбавить РФ цього турніру.

"Конгрес проголосував проти додавання до порядку засідання голосування щодо позбавлення Тюмені (Росія) права проведення чемпіонату світу 2021 року. Проте виконавча рада взяла на себе відповідальність, запропонувавши Союзу біатлоністів Росії відмовитися від права проведення турніру до 24 лютого 2017 року. В іншому випадку виконавча рада вирішила анулювати право Тюмені проводити чемпіонат світу", - йдеться в офіційній заяві на сайті IBU.

Нове місце проведення чемпіонату буде вибрано на конгресі організації в 2018 році.

Відзначимо, що конгрес IBU вибрав Тюмень місцем проведення ЧС-2021 у вересні минулого року. Після цього Всесвітнє антидопінгове агентство вимагало від IBU роз'яснити причини цього рішення, з огляду на той факт, що МОК рекомендував не проводити в РФ змагання в зимових видах спорту після доповіді Річарда Макларена про допінг у російському спорті.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", раніше Росія вже була позбавлена можливості приймати ряд змагань. Зокрема у РФ відібрали чемпіонат світу з бобслею і скелетону 2017 року, фінал Кубка світу з ковзанярського спорту, юніорський чемпіонат світу з біатлону, етап Кубка світу з біатлону і фінал Кубка світу з лижних гонок.