RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У Європі викрили всесвітню допінгову мережу: перші подробиці

Німецькі та австрійські слідчі в результаті операції "Кровопускання" розкрили всесвітню допінгову мережу.

Про це повідомляє DW.

Як заявив генеральний прокурор Мюнхена Кай Гребер, у слідчих органів з'явилися дані щодо 21 спортсмена з восьми країн Європи після допиту головного підозрюваного доктора Марка С з Ерфурта. Ці спортсмени представляють п'ять видів спорту. Три з них - бігові лижі, велоспорт і триатлон. Ще два види Гребер не став називати в інтересах слідства.

Гребер заявив про "тризначне число випадків забору крові", які проводилися по всьому світу з 2011 року по лютий 2019 року, а також про "колосальну" доказову базу та "об'ємні" заяви головного підозрюваного. Повний масштаб допінгових порушень поки не ясний.

Атлети платили доктору Марку С від 4 до 12 тисяч євро за один сезон. Також наголошується, що дві людини з "Ерфуртської мережі" відвідували зимову Олімпіаду-2018 з метою переливання крові - щоб забезпечити спортсменів збагаченої кров'ю.

У ході операції вже були затримані дев'ять спортсменів, включаючи австрійського лижника Йоханнеса Дюрра, а також неназваних спортсменів з Естонії та Казахстану. Підозрюваному по кожному випадку загрожує від одного до десяти років в'язниці.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що російських спортсменів жорстко покарали за допінг.